XGS-PON bestelbaar?

Hallo. Later dit jaar legt KPN Netwerk glasvezel aan bij ons. Glasvezel kunnen wij al een geruime tijd voorbestellen bij KPN en diverse anderen. Bij Tweak kan dit niet. Nu heb ik wat huiswerk gedaan en ontdekt dat dit mogelijk komt door gebruik van de XGS-PON techniek. Klopt het dat Tweak simpelweg niet leverbaar wordt? Zo wel, wanneer voor te bestellen en worden hierbij dezelfde prijzen voor gehanteerd?

Dat komt niet doordat het XGSPON is, maar doordat het in de WBA beschikbaarheidschecker waar wij gebruik van maken dergelijke adressen niet laat zien. KPN werkt voor de beschikbaarheidschecker op hun eigen site met beschikbaarheidslijsten en kunnen op die manier alvast orders accepteren.
Zodra het beschikbaar is, is het bij ons ook gewoon bestelbaar. De tarieven die op dat moment gelden zijn dan van toepassing.

Hallo Johan. Bedankt voor je antwoord. Dat klinkt veelbelovend. Gelden de tarieven op Glasvezel Productoverzicht - Tweak ook voor XGS-PON of hanteert Tweak hiervoor aparte bedragen?

Ja we zijn nog bezig de ‘KPN netwerk’ tarieven goed op de site te krijgen. Daar hadden we jarenlang geen focus op, maar inmiddels willen we dat netwerk weer wat meer in de etalage zetten.

De tarieven zijn ongeveer hetzelfde opgebouwd als op ons eigen netwerk. Basissnelheid + €2 als je een Fritzbox wilt en daarna €15,95 als je ook Canal Digitaal wil.

Internetsnelheid

Kies hier je internetsnelheid.

Glasvezel Internet Only 50 Mbit

€ 44,00 /maand

Glasvezel Internet Only 100 Mbit

€ 48,00 /maand

Glasvezel Internet Only 200 Mbit

€ 55,00 /maand

Glasvezel Internet Only 500 Mbit

€ 60,00 /maand

Glasvezel Internet Only 1 Gigabit

€ 63,00 /maand

Super! Klopt onderstaande ook voor XGS-PON of betreft het een ander scenario?

Werkt hetzelfde ongeveer ja.
Enige wat vooral anders is is de glasvezel in de grond en de apparatuur daarop.

Wanneer er in opdracht van de kpn glasvezel wordt aangelegd wordt dit standaard een xgs-pon aansluiting. Die hoef je niet te “bestellen”. Wanneer er al een bestaand glasvezelnetwerk zou zijn die de aon techniek gebruikt, zit je vast aan een aon glasvezel en kun je niet “even” omschakelen naar xgs-pon.

De ellende is nu dat wanneer de kpn “ergens” glasvezel aanlegt, andere providers- meestal- geen mogelijkheid meer hebben om ook hun glasvezel diensten aan te bieden, omdat de kpn een hele hoge lijn huur doorberekend aan “vreemde” providers. De kpn schermt dan wel met een “open” glasvezelnetwerk dat door iedereen gebruikt kan worden, maar dat is een grote promotie leugen.

Wat prijzen betreft zit er meestal veel verschil in prijs met andere providers dan de kpn. Kpn is duur en altijd al veel te duur met alle dingen.

-= GensNet =- (Jan)

1 like