XGS-PON bestelbaar?

Hallo. Later dit jaar legt KPN Netwerk glasvezel aan bij ons. Glasvezel kunnen wij al een geruime tijd voorbestellen bij KPN en diverse anderen. Bij Tweak kan dit niet. Nu heb ik wat huiswerk gedaan en ontdekt dat dit mogelijk komt door gebruik van de XGS-PON techniek. Klopt het dat Tweak simpelweg niet leverbaar wordt? Zo wel, wanneer voor te bestellen en worden hierbij dezelfde prijzen voor gehanteerd?

Dat komt niet doordat het XGSPON is, maar doordat het in de WBA beschikbaarheidschecker waar wij gebruik van maken dergelijke adressen niet laat zien. KPN werkt voor de beschikbaarheidschecker op hun eigen site met beschikbaarheidslijsten en kunnen op die manier alvast orders accepteren.
Zodra het beschikbaar is, is het bij ons ook gewoon bestelbaar. De tarieven die op dat moment gelden zijn dan van toepassing.

Hallo Johan. Bedankt voor je antwoord. Dat klinkt veelbelovend. Gelden de tarieven op Glasvezel Productoverzicht - Tweak ook voor XGS-PON of hanteert Tweak hiervoor aparte bedragen?

Ja we zijn nog bezig de ‘KPN netwerk’ tarieven goed op de site te krijgen. Daar hadden we jarenlang geen focus op, maar inmiddels willen we dat netwerk weer wat meer in de etalage zetten.

De tarieven zijn ongeveer hetzelfde opgebouwd als op ons eigen netwerk. Basissnelheid + €2 als je een Fritzbox wilt en daarna €15,95 als je ook Canal Digitaal wil.

Internetsnelheid

Kies hier je internetsnelheid.

Glasvezel Internet Only 50 Mbit

€ 44,00 /maand

Glasvezel Internet Only 100 Mbit

€ 48,00 /maand

Glasvezel Internet Only 200 Mbit

€ 55,00 /maand

Glasvezel Internet Only 500 Mbit

€ 60,00 /maand

Glasvezel Internet Only 1 Gigabit

€ 63,00 /maand

Super! Klopt onderstaande ook voor XGS-PON of betreft het een ander scenario?

Werkt hetzelfde ongeveer ja.
Enige wat vooral anders is is de glasvezel in de grond en de apparatuur daarop.