SmartTV App na korte tijd valt geluid weg bij bepaalde zenders

Ik maak gebruik van de Smart TV app van CD en het valt me op dat bij zenders als RTL Crime, RTL Telekids, Nick jr., NPO Nieuws het geluid na ongeveer 5 minuten wegvalt.
een zender wissel doet het geluid weer voor even terugkomen.

Zenders als NPO1, RTL4 of Discovery hebben dit niet.
Ook via de mijn smartphone of tablet werkt alles prima. Het gaat dus puur om de native app van mijn Samsung TV.

Herkent iemand anders dit gedrag?

Het zou meerdere oorzaken kunnen hebben, zowel aan de app als bijvoorbeeld aangesloten apparaten. Heb je een soundbar / subwoofer aangesloten op je SmartTV? Zo ja, is deze bedraad of draadloos verbonden?

Als je geen geluidsapparatuur hebt aangesloten op de SmartTV, dan kan je de app verwijderen en die vervolgens opnieuw installeren. Samsung en LG hebben wel eens problemen met hun apps, vooral bij oudere SmartTV’s die dan een zware update moeten runnen. Als het niet aan de laatste update ligt dan helpt het opnieuw van de app mogelijk. LG had het een tijd terug met Spotify app, deze is uiteindelijk verwijderd uit de store.

Dit is een vrij specifiek en lastig te reproduceren fenomeen. Kans is aanwezig dat een externe factor dit veroorzaakt zoals @Dann1s al schetst. Mochten zijn suggesties het niet verhelpen stuur ons dan even een mail met een zo specifiek mogelijke beschrijving van het probleem. Dan kunnen we dit altijd nog voorleggen aan Canal Digitaal ter onderzoek.