Slechte tv ontvangst van Canal Digital

Kijk weer ‘mijn opnames’ via Canal Digital via glasvezel en word wederom zeer verdrietig door de contine haperingen :cry::cry: Dit is De Slimste Mens van 1 en 2 januari 2020 op npo 2. Maar eigenlijk alles wat ik heb opgenomen is een drama! En ook alles wat we terugkijken (max 1 week) via de digitale tv gids is hetzelfde drama. 1 febr. kunnen we van contract af. Maar erns kijken wat er verder voor aanbieders zijn. Hier wordt je gek van. Zoooooo slecht!

Dan kijk je tenminste nog. Ik ben er inmiddels achter dat soms Canaldigital, soms Tweak en soms het thuisnetwerk de boosdoener kan zijn.
Nadat bij mij op 12-12-2019 de glasvezel actief was bleek ik wel terug te kunnen kijken maar geen live-tv te kunnen zien (S004 fout opgetreden) beetje rondzoeken op internet maakte me niet echt blij maar toen ik het Animobox op mijn KPN modem aansloot bleek ik ineens wel live-tv te kunnen kijken. Na de nodige mailwisselingen waarbij ik dit vermelde kwam er na anderhalve week iemand op het idee om eens in de systemen van Tweak te gaan kijken. Men had vergeten (neem ik aan) een poort open te zetten.
Maar door al het experimenteren aangesloten op het KPN modem bleek dat ook de thuissituatie roet in het eten kan gooien. Verkeerde switch of router instellingen kunnen de zaak ook verstoren.
Over het terug kijken kan ik je helaas nog niets vertellen. Omdat ik sinds 12 december alles weer in de doos heb zitten en het er alleen uithaal als ik van de helpdesk een vraag krijg of het nu wel werkt. Dan test ik het even met een losse UTP kabel en als het niet 100% is gaat het weer de doos is. Voor mezelf vin ik het niet zo erg. Ik kijk hoofdzakelijk NPO zender via NPO-start-plus vanaf tablet naar chromebox. Perfect beeld, een jaar terugkijken en opnames vooruit en terugspoelen. Maar de familie baalt als een stier als ze b.v. niet even kunnen pauzeren tijdens de live-uitzending.
Over dat pauzeren en door- of terugspoelen tijdens live-uitzendingen krijg ik van de helpdesk ook verschillende berichten die niet stroken met wat ik bij bevriende Tweakaangeslotenen met Canaldigital zie.
Zoals ik elders op het forum las is communiceren bij problemen niet de sterkste kant van Tweak. Misschien omdat ik het probleem te uitgebreid beschrijf met mogelijke oplossing.
Uiteindelijk wil iedereen maar een ding. Het moet werken.

Kun je vertellen hoe de Animobox is aangesloten op de en wat je internetsnelheid is?

Ik denk ook dat het makkelijker (en wellicht ook een stuk goedkoper) is om tv van iets als NLZiet af te nemen.

Natuurlijk kun je tegenwoordig op andere manieren kijken. Ook NPO start is een goede optie. Een vriend is alleen en kijkt uitsluitend tv via apps en de chromecast.
Dat is echter minder handig als je met 4 personen in huis bent.
NLziet is via een op een Samsung-tv geïnstalleerde app toch redelijk omslachtig om op te starten. TV aan, via menu instellingen de app starten, wachten tot alles geladen is en dan beginnen met kijken. Dan is het journaal bijna afgelopen. Dat zijn niet mijn woorden maar van iemand die daar mee aan het experimenteren was.
Als je eenmaal kijkt maakt het niet meer uit.
Inmiddels werken de Animoboxen (zie boven) naar behoren na ontvangst van twee nieuwe Animoboxen. De Animoboxen werken een beetje stroperig.
De Canaldigital-app op de tablet doet het een stuk beter. Sneller en gebruiksvriendelijker. Daar ligt nog een schone taak voor Canaldigital en Tweak.

Alleen is bediening met de app niet echt handig als je met meer mensen kijkt en zapt of er af en toe iemand wegloopt. Dan blijft de Animobox met afstandsbediening toch makkelijker, ook al werkt het niet zo soepel.