Nummerbehoud aanvragen

Het is mogelijk om je vaste telefoonnummer mee te nemen vanuit je vorige provider. Dit noemen wij nummerbehoud, of nummerportering. Er zijn meerdere manieren om nummerbehoud bij ons aan te vragen. De eerste manier is in het bestelformulier op tweak.nl. Bij stap 3 ‘Persoonsgegevens’ wordt onderaan de pagina de mogelijkheid gegeven om nummerbehoud aan te vragen (zie afbeelding).

image

Daarnaast kan je ook nummerbehoud aanvragen als de reguliere abonnementsaanvraag al gedaan is. Neem hiervoor contact op met onze servicedesk. Wij sturen je dan een formulier toe waar wij soortgelijke gegevens als hierboven uitvragen. Wij doen vervolgens een verzoek tot nummerportering bij de faciliterende partij COIN en zorgen dat het nummer bij ons in beheer komt. Let op: wacht hier niet te lang mee. Als je weg gaat bij je provider is het nummer tot twee maanden na beeindiging van het abonnement vrij om overgenomen te worden. Indien dit nummer na twee maanden nog niet is ‘geclaimed’ wordt hij vrijgegeven en wordt het nummer opnieuw toegewezen aan een nieuwe eigenaar. Het nummer ben je dan praktisch kwijt, en hier kunnen wij helaas dan ook niets meer aan veranderen.

Eveneens belangrijk bij dit proces is dat deze gegevens exact worden ingevuld zoals deze ook bij je vorige provider bekend waren. Als hier ook maar een minimaal verschil in zit wordt de porteringsaanvraag afgewezen door COIN en moeten wij een nieuw verzoek indienen. Met het mogelijke risico dat de twee maanden verstreken zijn en het nummer alsnog ‘weg’ is.

Kortom, als je ons op tijd de juiste gegevens aanlevert voor het overnemen van je nummer komt dit helemaal in orde. Uiteraard brengen we je op de hoogte als de portering is uitgevoerd en je gebruik kan maken van je nummer.