Langzaam internet iPhone

Goedenavond,

Thuis heb ik 4x TP link Deco X60 geïnstalleerd. Voorheen in gebruik ik combinatie met een Ziggo abonnement, werkte prima.
Nu overstapt naar Tweak glasvezel en sindsdien heel langzaam internet op mijn iPhone’s en IPad. Er staat alleen een decoder in de meterkast, daaraan met goede utp kabel de X60 gekoppeld.

Als ik een internet pagina, filmpje, app of iets wil starten duurt het heel lang voordat het doorlaad. 6sec of zo. Als het dan eenmaal laad gaat het snel. Op Speedtest niks te constateren, lijkt prima.
Ik ben dit wachten helemaal zat.

Zijn er instellingen die ik op de Deco moet instellen? Wat kan er fout gaan?

Kunnen jullie helpen?

Het klinkt bijna als een DNS-probleem. Staan je DNS-servers wel goed?

Geen idee. Wat zou hier moeten staan?

Bij de instellingen van de Deco zie ik bij staan:

IPv4-verbinding
Dynamisch IP
IP-adres 82.245.38.80
Subnet Mask: 255.255.248.0
Default gateway: 84.245.32.1
Primaire DNS: 82.197.196.182
Secundaire DNS 82.197.196.183

IPv6-verbinding
Dynamisch IP
Ip adres: 2a02:58:1:e::1feb/64
Primaire DNS: 2a02:58:2:1:53::1
Secundaire DNS: 2a02:58:2:1:53::2

Mij zegt dit alles vrij weinig. Is dit kloppend?

Bij geavanceerd kan ik DHCP Server aanpassen. Hier staat ingevuld:

Start IP: 192.168.68.50
Eind IP: 192.168.71.250
Default gateway: 192.168.68.1

Primaire DNS: …
Secudaire DNS: …

Waarschijnlijk is het probleem nu opgelost. Er bleek een probleem te zijn met de switchconfiguratie op de switch waar je aan hangt.

2 likes

Oke, ik ga het vanavond proberen. Bedankt voor je hulp.

Opgelost. Nu veel en veel sneller. Bedankt

2 likes