Internet only + switch

Beste allen,
Ik heb sinds gisteren een tweak internet only abonnement en ik gebruik een Zyxel Nebula nsw100-10p switch om signaal via utp kabel te verdelen over 3 Zyxel NAP102 access points (tbv WiFi).
Nu had ik hiervoor een ziggo internet+tv abonnement en liep er een utp kabel vanuit het ziggo modem naar de switch en dat werkte perfect. Met de Tweak internet only converter en de switch zelfde setup geprobeerd, maar dit werkt dus niet! Switch schiet in alarm en medewerker van Tweak zag dat de verbinding iets van 7 of 8 IP-adressen registreerde.
Hoe kan ik deze setup werkend maken?

Mijn dank is groot voor degene die me hierbij kan helpen.
Mvgr
Ronnie

In een switch staan géén ip-adressen. Een switch is namelijk niet in staat om ip-adressen uit te geven middels dhcp. Een switch geeft het aangeboden signaal gewoon door naar desbetreffend apparaat. Daarentegen geeft een router ip-adressen uit en wellicht staan daar dan nog “oude” ip-adressen van ziggo in.

Gebruik je een router die je destijds op ziggo hebt aangesloten en nu bij tweak? Probeer die router eens te resetten of naar de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Je hebt nog een router nodig, dit zat bij ziggo in de connectbox, maar tweak levert je nu een kale internet aansluiting.

Hoi, bedankt voor jullie reacties. Ik heb inmiddels een Draytek 2927 router besteld en zal er die tussen zetten. Ik houd jullie op de hoogte of het nu wel werkt!

1 like

Die zal naar vermoeden (ik ken de Draytek 2927 niet) met 2 Gigabit WAN poorten werken.

Wel een beetje vreemd dat ze zoiets bij Tweak niet weten :frowning:

Wat @grafzicht zegt. Je hebt een router nodig, anders hang je feitelijk gewoon je LAN aan je internet-verbinding.

@gensnet ik begrijp niet wat je zegt. Hoezo 2 Gigabit WAN-poorten?

1 like

Ik heb even op internet gezocht naar de Draytek 2927 en gezien dat die 2 Gigabit WAN poorten heeft. Op één van die WAN poorten kun je via een ONT die Draytek 2927 (is een router) aansluiten op glasvezel.